O projektu
Vojvođanskih minijatura

Ovaj sajt je se realizuje u okviru projekta "Vojvođanske istorijske minijature". "Vojvođanski klub", kao udruženje civilnog društva je osmislilo i realizuje ovaj projekat, uz finansijsku pomoć Pokrajinskog Sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Cilj projekta je promocija osnovnih vrednosti građanske, multietničke, multikonfesionalne Vojvodine, kao evropske regije, opredeljene za razumevanje i poštovanje različitosti.

Projekat polazi od činjenice da mladi Vojvođani nedovoljno znaju o istoriji Vojvodine, značajnim ličnostima i vrednostima za koje su se te ličnosti zalagale, o kulturi, umetnosti i lepotama Vojvodine, kao i o naporima koje su Vojvođani vekovima ulagali u tehnički i kulturni napredak, te u razvoj suživota različitih nacija i religija.

Cilj projekta je, stoga, da kroz edukativno informativne minijature pružimo bolji uvid u istoriju Vojvodine i stvorimo podlogu za razvoj poštovanja različitosti kao tekovine građanske Vojvodine.

Model komunikacije ovog sajta sa posetiocima je prilagođen činjenici da se, pre svega, obraćamo mladim ljudima, koji imaju različite nivoe znanja i interesovanja za teme koje obrađujemo. Zato smo nastojali da umesto klasične naučne obrade, sve teme obradimo na jednostavan način, dostupan svima.

Integralni tekst projekta (.pdf)

Rukovodilac projekta: Dr Branislava Kostić
Urednik sajta: Obren Markov